Zomerfestival Broekpolder groot succes

DIGITAL CAMERA

Op dit deels zonnig, deels bewolkte evenement zijn we met vijf personen (verdeeld over twee dagen) aanwezig geweest. Vrijdagavond  was er een dame (70) bij de toiletten gevallen.  Zij was door de genuttigde alcohol niet goed meer te verstaan, maar uiteindelijk is tóch duidelijk geworden wat er nu precies aan de hand was. Zij had haar enkel zwaar gekneusd en een middenvoetsbeentje gebroken. Een inmiddels opgeroepen ambulance heeft haar meegenomen.  Zaterdagmiddag konden drie kinderen geholpen worden: eentje had een bal op de hand gekregen en de kneuzing werd gekoeld. Een ander kind had een tand door de lip gekregen en dat bloedde flink. Na een aantal minuten het wondje dichtdrukken is de ouders geadviseerd naar de huisartsenpost te gaan omdat dit waarschijnlijk gehecht moest worden. Het derde kind had een flinke buil op het voorhoofd omdat hij zijn hoofd had gestoten tegen de rodeo-stier. Na tien minuten te hebben gekoeld is hij, met de nodige adviezen, aan zijn moeder overgedragen.  ’s Avonds kwam een jongen (12) zich melden omdat hij zijn bovenbeen tegen een trekhaak had gestoten. Ook deze kneuzing kon worden gekoeld. Tot slot was er nog een jongeman (25) die zijn scheenbeen had beschadigd. Onze ehbo-er heeft de wond schoongemaakt en steriel verbonden.

Eén van de assistenten vertelde het volgende: “Het was geweldig goed weer voor dit evenement en dat trok dan ook veel bezoekers. Het was lekker druk maar niet op de EHBO. Ik heb zorg mogen dragen voor twee kindjes: een bal op een hand en een tand door de lip en verder waren er geen bijzondere dingen behalve lachende en feestende mensen. Ik heb grotendeels genoten van de dag. Volgende keer zorg ik er wél voor dat ik schoon water en bekertjes bij me heb, zodat ik iemand water kan geven voor de schrik of een wondje goed kan uitspoelen (als dat nodig is) want dat was nu niet aanwezig. Ik vind het heel fijn dat ik dit soort momenten kan meemaken om de praktijk te kunnen leren.”

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *