Cursussen en workshops

Bij EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk kunt u terecht voor verschillende cursusvormen. Bij voldoende aanmeldingen wordt er jaarlijks in oktober een beginnerscursus gestart. Daarnaast kunt u elk jaar de herhalingslessen volgen om uw vaardigheden te onderhouden. Daarnaast verzorgen we EHBO workshops rondom een bepaald thema.
Alle cursussen worden door onze ervaren kaderinstructeurs mevr. Rita Edens en dhr. Ger van der Vis gegeven.

Leslocatie:
Vredevorstkerk
Laan der Nederlanden 152
1945 AC BEVERWIJK

EHBO vereniging Sint Christophorus is aangesloten bij Het Oranje Kruis

______________________________________________________________

BEGINNERSCURSUS 2021-2022:

De voorbereidingen voor het starten van een beginnerscursus zijn begonnen! Er zal vanuit een nieuwe stijl gewerkt. U vindt hier binnenkort meer informatie over. Wilt u alvast uw interesse kenbaar maken om de beginnerscursus te volgen, mail dan alvast uw gegevens naar het secretariaat: .

______________________________________________________________

Beginnerscursus Algemene informatie EHBO 20192020

Afhankelijk van de snelheid van de groep, zal deze cursus bestaan uit 13 lesavonden (excl. examen). Na aanvangsdatum zullen de lessen vervolgens wekelijks (met uitzondering feestdagen) op maandagavond plaatsvinden. De aanvangstijd is 19.30u en duurt tot 22.00u. De leslocatie wordt waarschijnlijk een vergaderruimte van de Vredevorstkerk te Beverwijk.

Het cursusgeld bedraagt EUR 210,00 per cursus. U dient in principe wel alle lessen te volgen.
In dit bedrag zijn de volgende zaken inbegrepen:
1 officieel lesboek (EHBO Leren en Doen praktijkboek ISBN 9789081699501), 1 officieel examen en diploma volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis inclusief officiële erkenning Automatische Elektronische Defibrillator (AED) bediener, oefenmateriaal, gebruik reanimatiepop, zaalhuur, koffie/thee tijdens lesavonden en andere zaken, waaronder het inhuren van LOTUS slachtoffers.
De volgende onderwerpen zullen onder andere worden behandeld:Reanimatie, juist gebruik van de AED, verbandleer, stabiele zijligging, koudeletsels en warmte stuwing, botbreuken en diverse soorten wonden.
Bij sommige onderwerpen is er ondersteuning van een of meerdere LOTUS slachtoffers.
Het is ook mogelijk om geen lesboek bij te bestellen, omdat u deze bijvoorbeeld al heeft. De kosten zijn dan EUR 192,50.

Na het behalen van het diploma Eerste Hulp, dient u jaarlijks herhalingscursussen te volgen. De kosten van het behouden van uw Eerste Hulp diploma zijn jaarlijks EUR 32,50. Veel zorgverzekeraars kennen een tegemoetkoming in het cursusgeld. U dient zelf bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de voorwaarden.
Mocht u onverhoopt aangewezen zijn op een herexamen, dan regelt de vereniging dit voor u inclusief een extra les ter voorbereiding. Kosten van het herexamen en de les zijn EUR 60,00.

Mochten er naar aanleiding van deze e-mail vragen zijn, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat. Via de e-mail: of telefonisch: 06-58829907.

________________________________________________________

HERHALINGSLESSEN:

In oktober 2019 starten de nieuwe herhalingslessen.

Een lesseizoen voor herhalingskandidaten loopt van oktober tot maart. Onze lesavonden vallen altijd op de tweede en de vierde dinsdag van een maand. In totaal dient u elk jaar vijf herhalingslessen te volgen. Aan het einde van het seizoen zal een toetsavond worden georganiseerd en wanneer u competent wordt bevonden door onze twee docenten dan zal de vereniging ervoor zorgen dat uw diploma verlengd wordt. De contributie bedraagt komend seizoen EUR 32,50 per jaar. Thee en koffie tijdens de lesavonden is inbegrepen.

Leslocatie:
zalencomplex van de Vredevorstkerk, Laan der Nederlanden 152, 1945 AC Beverwijk
Docenten:  Rita Edens en Ger van der Vis
Aanmelden voor de herhalingscursus kan door onderstaand formulier in te vullen en terug te mailen naar

aanmeldingsform.-herhalingslessen-20192020


VRAAG EEN EHBO-WORKSHOP AAN
(naar een idee van Charlotte Verhagen van Hartenvrouwehbo.nl):

Wil je meer weten over bepaalde EHBO-onderwerpen en ook oefenen in je eigen omgeving dan is de EHBO-workshop misschien iets voor jou. Onze instructrice, Rita Edens, geeft al meer dan 30 jaar les aan de leden van onze vereniging. Voor deze workshop komt ze bij je thuis voor een ochtend, middag of avond en leert en demonstreert je de kneepjes van ‘het vak’. Jij zorgt voor een kleine groep belangstellenden (afhankelijk van het onderwerp zo’n 5 tot 10 personen) en zij zorgt voor de rest.
De kosten voor zo’n workshop bedraagt EUR 50,00  (reanimatie en AED EUR 75,00) per dagdeel van 2½ tot 3 uur. Buiten de gemeente Heemskerk wordt naast dit bedrag ook een reiskostenvergoeding van € 0,25 per kilometer gerekend.

Enkele ideeën om zo’n workshop mee te vullen:

 • kleine ongevallen
  er wordt uitgelegd wat de problemen kunnen zijn bij een bloedneus, splinter, vuiltje in oog, schaafwondjes, etc. en je leert hoe je deze letsels moet behandelen.
  bloedneus
 • wonden en verbanden
  er wordt verteld over schaafwonden, snijwonden, steekwonden, ernstige bloedingen etc. en je leert hoe je al deze wonden moet behandelen / verbinden.zwachtel1
 • breuken, kneuzingen en ontwrichtingen samen gaan we oefenen hoe je de verschillende letsels kunt herkennen en behandelen.
 • flauwte, bewusteloosheid en verslikking je leert wat de gevaren zijn van deze letsels en hoe je veilig en adequaat kunt handelen in deze situaties.
  Heimlich-web_tout
 • reanimatie en bediening van de AED [maximaal 6 personen per groep] tijdens de workshop krijg je uitleg en demonstratie en voldoende tijd om zelf te oefenen. Indien de ‘cursisten’ competent worden bevonden zal er een officieel certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad [NRR] worden verstrekt. Met dit certificaat kan je je ook aanmelden bij Hartveilig Wonen voor de sms-oproepen die je vragen te komen reanimeren of een AED te brengen.
  AED-trainer
 • in overleg met de instructrice is het ook mogelijk om een andere combinatie van de verschillende onderwerpen te maken.

Interesse in een workshop? Mail naar