Cursussen

Bij EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk kunt u terecht voor verschillende cursusvormen. Bij voldoende aanmeldingen wordt er jaarlijks in het najaar een beginnerscursus gestart. Daarnaast kunt u elk jaar de herhalingslessen volgen om uw vaardigheden te onderhouden. Daarnaast verzorgen we EHBO workshops rondom een bepaald thema.
Alle cursussen worden door onze ervaren kaderinstructeur dhr. Ger van der Vis gegeven.

Leslocatie:
Vredevorstkerk
Laan der Nederlanden 152
1945 AC BEVERWIJK

EHBO vereniging Sint Christophorus is aangesloten bij Het Oranje Kruis

BEGINNERSCURSUS 2022-2023:

Iedereen maakt het mee…
Van kleine ongemakken tot ongelukken die het nieuws domineren.De sporter met een hartstilstand, de fietser met schaafwonden, of een kind met een blauwe plek.

Kun je de juiste hulp verlenen? Wil je de juiste hulp verlenen?

De voorbereidingen voor het starten van een beginnerscursus zijn begonnen!
Er zal vanuit een nieuwe stijl gewerkt worden. Dit zal inhouden dat er een combinatie van fysieke praktijklessen en zelfstudie thuis zal komen. De praktijklessen starten om 19.00 uur, in de Vredesvorstkerk te Beverwijk en zullen tot 22.00u ongeveer duren.
U wordt verwacht op: 5, 12 en 19 september en 3 en 10 oktober. Op 17 oktober 2022 legt u het officiële examen (van het Oranje Kruis) met behulp van 5 praktijkavonden. Er wordt met lotusslachtoffers gewerkt, zodat u ‘echt’ kunt oefenen.
De benodigde achtergrondinformatie kunt u op uw eigen moment vanuit huis bestuderen met behulp van een theorieboek en filmpjes gemaakt door onder andere het Oranje Kruis.

De totale cursuskosten zijn EUR 180,00. Dit is inclusief lesmateriaal en het examen. Omdat onze cursus erkend is bij het Oranje Kruis hebben veel zorgverzekeraars een vergoeding van de leskosten opgenomen in hun vergoedingen overzicht.
Eventueel kunt u bij opgave aangeven dat u gebruik wilt maken van gespreid betalen (in 4x).
Mocht u onverhoopt aangewezen zijn op een herexamen, dan regelt de vereniging dit voor u inclusief een extra les ter voorbereiding. Kosten van het herexamen en de les zijn EUR 60,00.

Heeft u belangstelling? Aanmelden kan tot 22 augustus 2022 door onderstaand formulier in te vullen en te mailen naar:

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de instructeur:

Na het behalen van het diploma Eerste Hulp, dient u jaarlijks herhalingscursussen te volgen. De kosten van het behouden van uw Eerste Hulp diploma zijn jaarlijks EUR 37,50. U kunt EUR2,50 korting krijgen wanneer u kiest voor automatische incasso. Veel zorgverzekeraars kennen een tegemoetkoming in het cursusgeld. U dient zelf bij uw zorgverzekeraar te informeren naar de voorwaarden.

HERHALINGSLESSEN:

Op 11 oktober 2022 starten de nieuwe herhalingslessen.

Een lesseizoen voor herhalingskandidaten loopt van oktober tot maart. Onze lesavonden vallen altijd op de tweede en de vierde dinsdag van een maand. In totaal dient u elk jaar vijf herhalingslessen te volgen. Aan het einde van het seizoen zal een toetsavond worden georganiseerd en wanneer u competent wordt bevonden door onze docent dan zal de vereniging ervoor zorgen dat uw diploma verlengd wordt. De contributie bedraagt komend seizoen EUR 37,50 per jaar. U kunt EUR2,50 korting krijgen wanneer u kiest voor automatische incasso. Thee en koffie tijdens de lesavonden is inbegrepen.

Leslocatie:
zalencomplex van de Vredevorstkerk, Laan der Nederlanden 152, 1945 AC Beverwijk
Docenten: Ger van der Vis
Aanmelden voor de herhalingscursus kan door onderstaand formulier in te vullen en terug te mailen naar