Evenementen

EHBO assistentie bij evenementen

EHBO vereniging Sint Christophorus verleent assistentie bij evenementen in Heemskerk en omgeving.
De vrijwilligers van de vereniging hebben jarenlange ervaring bij diverse evenementen.
De EHBO vereniging vraagt een kleine vergoeding per uur voor de assistentie.
Wij zijn een vrijwilligersorganisatie; alle inkomsten komen ten goede van de verenigingskas.
Het invullen van dit aanvraagformulier biedt geen garantie dat er daadwerkelijk EHBO-ers beschikbaar zijn. De aanwezigheid van de EHBO-assistentie wordt u per e-mail bevestigd.

sdr

Vraag hier uw EHBO assistentie bij een evenement aan:
Voor het aanvragen van Eerste Hulp bij evenementen en/of activiteiten dient u het onderstaande formulier in te vullen en te e-mailen naar het evenementensecretariaat van de EHBO vereniging:

Aanvraagformulier-EHBO-assistentie-evenementen

Let op: De aanvraag dient een maand voor het evenement bij het secretariaat binnen te zijn, zodat er voldoende tijd is om vrijwilligers te benaderen.

Voor EHBO assistentie worden vanaf 1 november 2018 de onderstaande vergoedingen berekend:
Voor niet commerciële instellingen:                        EUR 10,00 per uur per hulpverlener
Voor commerciële instellingen:                                EUR 15,00 per uur per hulpverlener

U ontvangt na het evenement een factuur. Deze kunt u binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur betalen via ons rekeningnummer:
NL23RBRB0939687992 t.n.v. EHBO vereniging Sint Christophorus


De ‘Algemene Voorwaarden EHBO assistentie evenementen’ zijn van toepassing:
Algemene-voorwaarden-EHBO-assistentie-Evenementen

ANBI voorwaarden:
Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

De vereniging voldoet aan de gestelde voorwaarden.


Terugblik EHBO assistentie bij Evenementen 2017-2018:

 • 7 september: Korte baan draverij

Dit jaar was er bij de harddraverij niet zulk goed weer voorspeld. Gelukkig bleef het wél droog. Onze assistenten (en trouwens ook veel omstanders) hadden nogal last van de geluidsinstallatie waar met name de omroeper extra luid op klonk. De boxen waren al van het publiek afgedraaid. Wat later waren de boxen uitgevallen, maar daar klaagden maar weinigen over.

Qua EHBOhebben onze mensen het weer rustig gehad. Eén mevrouw was niet goed geworden; het zweet was haar uitgebroken. Maar ze praatte honderduit en even later ging ze alweer rechtop zitten. Na een kwartiertje werd de EHBO-er nogmaals bijgehaald omdat de vrouw weer draaierig was geworden. Uiteindelijk besloot ze samen met een vriendin naar huis te gaan. Verder hebben onze assistenten nog enkele pleisters geplakt. Daarmee is dit evenement als vanouds voor iedereen prettig verlopen.

 • 16 september: Cultuurmarkt centrum Heemskerk

Het was deze dag verschrikkelijk weer en achteraf had de organisatie misschien het hele evenement moeten afblazen, want de dansgroepen hadden afgezegd en de meeste kraampjes waren leeg. Onze assistenten hebben derhalve weinig te doen gehad. Uiteindelijk werd de dag om 19 uur in plaats van 22 uur beëindigd.

 • 29 oktober: Twirlwedstrijden Vitality Alkmaar

Tijdens de twirlwedstrijden in Alkmaar, georganiseerd door de vereniging Vitality, hebben onze assistenten  voornamelijk de coldpacks in gebruik gehad. Het waren allemaal oude enkelblessures die weer opspeelden. De meisjes wilden persé meedoen en wilden niet van stoppen / rusten weten.

Er deden zich geen acute problemen voor. Over de verzorging vanuit de vereniging alle lof. Qua drinken en lunch kwamen we niets tekort. Er stond zelfs een bakje Engels drop op ons te wachten toen we arriveerden.

 • 21 december: Kerst op het Plein

Ondanks de vrij dichte mist  was de opkomst naar volle tevredenheid en de voorstelling weer bijzonder. Onze assistenten hadden gelukkig niets te doen en konden ten volle meegenieten. Uiteindelijk werd het aan het eind van de avond toch wel wat fris, maar dat mocht de pret niet drukken.

 •  18 maart: Twirlwedstrijden

Tijdens de twirlwedstrijden hebben onze twee mensen genoten van de optredens en af en toe een coldpack uitgeleend of een pleister geplakt. De meeste meiden konden hun eigen blessure ‘behandelen’.

 • 7 april: Scouting

Bij de open dag van de scouting mochten onze assistenten ook reclame voor onze EHBO-vereniging maken. Het was prachtig lenteweer. Toch viel de opkomst wat tegen. Onze mensen hadden weinig te doen: een splinter, een wondje van iets scherps aan de voet en een schaafwondje.

 • 8 april: korenfestival d’Evelaer

Tijdens deze prachtige lentedag was er op vier locaties een optreden van koren. Wij hadden één vrijwilliger ingezet. Op twee andere locaties was een BHV-er aanwezig. Onze vrijwilliger heeft slechts éénmaal in actie hoeven komen, namelijk voor het plakken van een pleister op een wondje aan de hand. Alle lof voor de organisatie qua medewerking en verzorging.

 • 8 en 15 april: Jeugdtoernooien bij ODIN

Op 8 april heeft onze assistent de tijd gehad om een heel boek te lezen. Het was heerlijk weer en er was weinig te doen. Twee keer moest het coldpack uit de tas gehaald worden (voor een enkel en een knie) en een aantal keren kwam men om een pleister vragen. Tot slot was er nog iemand met een splinter in zijn vinger.

Op 15 april was het zo mogelijk nóg rustiger. De EHBO-tas ging slechts open voor een enkele pleister.

 • 24 april: Ouderenuitje

Met de bus langs de bollenvelden en dan opsteken bij een restaurant voor koffie / thee met gebak. Wie wil dat nou niet. Ondanks dat de senioren dus verschillende keren in en uit de bus moesten met zo’n hoge instap is alles toch zonder ongelukken verlopen.

 • 27 april: Popfestival Koningsdag

Het weer was redelijk en de gezelligheid was top. En wéér was er voor onze assistenten geen werk.

 • 9 juni: Nationale Bunkerdag

Wat een drukte in Wijk aan Zee. Mensen konden met een legertruck meerijden en ook bij verschillende bunkers een rondleiding volgen. Hoewel er aan het eind van de middag een koude wind vanuit zee opstak was het tóch een geslaagde dag. Helemaal aan het einde van de dag meldde zich nog een jongen bij onze assistenten die een brandwond door een hete uitlaat had opgelopen aan zijn been. Deze wond is vakkundig gekoeld.

 • 9 en 10 juni: Seizoensafsluiting d’Evelaer

Het was een heerlijk weekend met fantastisch weer. Op zaterdag viel er voor onze EHBO-er niets te doen. Op zondag kwamen een schaafwondje, een bijensteek, een splintertje en een snijwondje bij hem langs. Zo zie je maar … de EHBO zit er tóch niet altijd voor niets !

 • 24 juni: Marquetteloop

De Marquetteloop is altijd een hele organisatie en uiteindelijk zijn er zes EHBO-ers bij betrokken. Tijdens de start van de derde kinderloop (de 3.300 meter) ging het helemaal fout en vielen verschillende lopers over elkaar heen. Diverse schaafwonden en kneuzingen werden liefdevol behandeld. Verder bleek bij de finish een jongen niet goed te zijn geworden. Men vermoedde een suikertekort doordat hij voor aanvang van de krachtsinspanning maar weinig had gegeten.

Bij de volwassenen meldden zich ook wat gevallen. Eén man had zijn enkel verzwikt en heeft een steunverband gekregen. Hij werd per bakfiets naar de sporthal vervoerd. Verder waren er nog twee mensen met een verwonding van de vorige dag: een snee in een vinger die tóch weer opnieuw is geen bloeden (deze persoon is opnieuw verbonden) en iemand met een insectenbeet die nu weer begon op te spelen. Deze laatste heeft het advies gekregen de boel nat en koel te houden en in geval van verergering naar de huisarts te gaan. Al met al een geslaagd evenement, waarschijnlijk mede doordat het niet al te warm weer was.

 • 15 juli: PWN Zomerfestival

Tijdens het zomerfestival hebben onze mensen tóch weer het nodige te doen gehad. Nogal wat mensen hadden een wondje aan hun been opgelopen door tegen strobalen te stoten. Verder was er nog een jongen die bij het stunten met zijn fiets was gevallen en waarmee onze mensen toch wel wat tijd hebben doorgebracht. Daarna meldde zich een dame die het erg benauwd had. Zij werd gerustgesteld en met een juiste houding en wat ademhalingsoefeningen knapte ze al snel weer op. Daarna meldde zich iemand met een bijensteek onder de voet en twee kinderen die met brandnetels in aanraking waren gekomen. Allen konden met wat Azaron geholpen worden. Tenslotte was er nog een vrouw met een wondje aan haar teen die om een pleister kwam. Het is wel duidelijk dat onze mensen niet voor niets waren ingehuurd bij dit verder geslaagde en gezellige evenement.